Ο ‘Εξαρχος

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΟΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.

CHRYSOSTOMOS

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χερσονήσου και Έξαρχος εν Ελλάδι του Πατριαρχείου του Κιέβου και πάσης Ουκρανίας – Ρώς κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (κατά κόσμο Γεώργιος Μπακόμητρος) γεννήθηκε στις 24 Απρ 1950 στο νησί της Αίγινας υπό ευλαβεστάτων γονέων . Τις εγκυκλίους του σπουδές περάτωσε στην νήσο Αίγινα και ακολούθως εισήχθη εις την Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ όπου και αποφοίτησε και έλαβε το πτυχίο του ως Θεολόγος.

 

Πολύ νωρίς μόλις 19 ετών, στην Ιερά Μονή Αγάθωνος Λαμίας , υπό του Αειμνήστου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Δαμασκηνού, χειροθετήθηκε Μοναχός και υπό του ιδίου χειροτονήθηκε Διάκονος.

 

Πρεσβύτερος Χειροτονήθηκε υπό του Αειμνήστου Μητροπολίτου Αττικής κ. Δορωθέου.

 

Κατά την διάρκεια της πολυετούς (30 έτη) διακονίας του στην Εκκλησία της Ελλάδος, υπηρέτησε την Εκκλησία από διάφορες θέσεις, τόσο εις το εσωτερικό όσο και εις το Εξωτερικό, εις το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

 

Με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου του Κιέβου και πάσης Ουκρανίας –Ρώς υπό του Αγιοτάτου Πατριάρχου κ. κ. ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, στις 12 Μαίου 2005, εξελέγη Επίσκοπος Χερσονήσου και Έξαρχος εν Ελλάδι.

 

Η Χειροτονία και ο Διορισμός του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χερσονήσου και Εξάρχου εν Ελλάδι κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, εγένετο στις 13 και 14 Μαϊου 2005 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βλαδίμηρου στο Κίεβο.